torsdag 28 april 2011

Hallonpaj,sparrisåker och färsk vitlök

Har precis kommit hem efter en utflykt med jordbruksminister Eskil Erlandsson i Härryda. Vi besökte Lilian och Stig Samuelsson i Sammels Gårdsbutik & Café. Vi satt i deras trägård och mumsade äppelkaka med nygjord vaniljsås, färsk hallonpaj, gjord av deras egna hallon. En kopp kaffe till det och en stekhet sol som värmde gott- kan det bli bättre ?! Vi passade också på att promenera runt bland fåren, sparrisodlingar och hallonbuskar. Lilian och Stig är sådana företagare som kallas kombinatörer. Tro det eller ej, men de flesta småföretagare är faktiskt kombinatörer, dvs de gör en massa saker för sin försörjning. Lilian och Stig kör snö på vintern, serverar paj till österrikiska turister på sommaren, pratar mat på skolor på hösten och planterar granplantor på våren. Lilian och Stig var fulla av entisiasm över alla möjligheter som finns på landsbygden, men de passade också på att tala om för jordbruksministern att det är alldeles för byråkratiskt att vara småföretagare idag. Jag fick givetvis bara fler argument för att vi INTE ska satsa på centralkök i Västra Götalandsregionen. Och så smakade jag på purfärsk vitlök direkt från åkern. Fick lära mig att man även kan äta blasten på vitlök. De ni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar