fredag 29 april 2011

Satsa på Uddevalla sjukhus!

I går var jag på studiebesök på Uddevalla sjukhus och fick information om satsningen på att samla den onkologiska verksamheten. Vi träffade bl a projektledaren Bengt Ekelund. Det är en oerhört spännande utveckling hur eldsjälar som tror på Uddevalla sjukhus och som brinner för att bota cancer går samman för att samla kompetens och utvecklingsresurser. I stället för att kirurger jobbar med cancerpatienter på sitt håll och urologer på sitt håll samlar man i hop insatserna på ett ställe på sjukhuset. På sikt kan det leda till att fler cancerpatienter kan få sin vård i Uddevalla, istället för att åka till Göteborg.

Studiebesöket på Uddevalla sjukhus gav också tillfälle tll samtal om utvecklingen generellt på sjukhuset. Jag fick höra idéer om att samla exempelvis ryggkirurgi i Uddevalla. Jag fick höra vilka stora insatser som Uddevalla sjukhus gör när det gäller ögonsjukvård. Det ät tråkigt att dessa insatser och goda idéer om framtiden så sällan lyfts fram i debatten. Nu är det dags att ändra på den saken. Satsa på Uddevalla sjukhus och använd gärna satsningen på att samla onkologisk verksamhet som ett positivt exempel!

1 kommentar:

  1. Tyvärr verkar NU sjukvården hellre avveckla sjukhuset än att sats på det För övrigt så satsar manväl inte på sjukhuset som hus eller ens funktion utan för att ge befolkningen i Bohuslän nödvändig vård
    Hela tiden har ju ambitionen från såväl ledning som politiker i regionen varit att avveckla så mycket som möjligt i Uddevalla. Allt annat är osant.
    MVH
    LG Berg

    SvaraRadera