lördag 14 maj 2011

Snabbguide inför valet

Här kommer en guide med valets fem viktigaste frågor/frågeområden.

1. Västsverige ska växa
dvs att få fram resurser för tillväxt som kan skapa jobb och utveckling. Det handlar om en väl utbyggd infrastruktur så att kapaciteten för människor och gods kan öka in mot Göteborg. Redskapet är bl a  Västsvenska paketet och på köpet får vi en bättre miljö och förutsättningar för en väl utbyggd kollektivtrafik. Centerpartiet vill ha en bekväm och punktlig kollektivtrafik som gör att fler vill ta bussen, tåget eller pendeln till jobb och studier. Vi säger nej till enhetstaxa, som riskerar att bli en återvändsgränd med dålig kvalité i kollektivtrafiken.
För att skapa tillväxt och utveckling krävs att Västra Götaland vässar klorna i de branscher vi redan är starka så att vi kan öka exporten, stärka vår konkurrenskraft inom bl a läkemedel och hälsa, fordonsindustri/logistik, bioenergi och kemiindustri. Centerpartiet vill att Göteborg ska växa i Västsverige och Västsverige ska växa i världen. Vi menar att Värmland bör få vara med i ett sådant arbete för en starkare region.  En del av ovanstående frågor kan tyckas självklara, men det finns faktiskt partier som aktivt motarbetar tillväxt och industriel utveckling. Rösta bort miljöpartiet i morgon!

2. Högre kvalite i hälso- och sjukvården
- sjukvården ska förbättras generellt, men framför allt krävs krafttag för akutsjukvården. Som bohuslänning vill jag framhålla satsningar på Kungälvs och Uddevalla sjukhus. Det behövs också förbättringar för att korta köerna på akuten på NÄL. Läs Centerpartiets förslag för rätt vård i rätt tid i vårt valmanifest.
Det finns partier i Västra Götaland som motarbetar valfrihet i vården, som skrämmer väljare om utförsäljning av sjukhus. Tro inte på dem. Alla partier vill ha en soldidarisk finansiering av vården, via skattsedeln. Men valfriheten ska finnas när det gäller att själv bestämma vilken barnmorska man vill träffa när man är gravid eller vilken sjukgymnast man ska få träffa vid rehabilitering. Socaldemokraterna motarbetar valfrihet på just dessa områden. Rösta bort Socialdemokratiskt monopoltänkande i morgon!

3. Måltiden ska vara en upplevelse
-  och ett sätt att sälja Västsverige. Vi ska lyfta fram goda matvanor och se möjligheterna för en lokalt producerad mat, en lokalt tillagad och en lokalt serverad måltid. Centerpartiet säger nej till planerna på ett centalkök i Västra Götalandsregionen. Vi tycker också att restaurangägare ska släppas in på sjukhusen för att öka mångfalden och göra måltiden till en verklig upplevelse. Rösta fram mångfald och matglädje i morgon!

4. Satsa på ett rikt kulturliv.
Barnen och ungdomarna ska bygga kulturlivet i Västra Götaland. Deras kreativitet är vår framtid. Vi ska också locka hit världsartister till GöteborgsOperan och Göteborgssymfonikerna. Centerpartiet arbetar också för en satsning på Ostindiefararen Götheborg, för att stärka varumärket Göteborg och Västsverige.

5. Rösta för människovärde och ett gott ledarskap!
Antidemokratiska krafter lurar i vassen. Ta strid mot unken konservatism och för en liberal politik i morgon!  Se till att vi får ett stabilt styre i Västra Götaland med majoritet för de fyra Allianspartierna! Rösta på Centerpartiet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar